Võõra viipekaardi leidnud alaealised lõid laiaks suure summa (13)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea viipekaart. Pilt on illustratiivne.
Nordea viipekaart. Pilt on illustratiivne. Foto: Nordea

Kaks 14-aastast last leidsid Haapsalus võõra pangakaardi ja jõudsid sellega teha 145 euro eest erinevaid oste, kirjutab Lääne Elu

Et tegemist oli viipekaardiga, tähendas see võimalust poodides ostude eest tasuda ilma PIN-koodi sisestamata. Teadaolevalt kasutasid lapsed võõrast pangakaarti ka internetipoodides, kus piisab ostu eest tasumiseks krediitkaardil olevatest andmetest.

«Avaldus on esitatud ja sündmus registreeriti sel nädalal. Politsei pole rääkinud veel ei lastega ega nende vanematega, saame sellega tegeleda kohe järgmise aasta alguses ja siis saab juhtunust ka rohkem rääkida,» ütles Haapsalu politseijaoskonna piirkonnavanem Indrek Tohter Lääne Elule. 

Politsei paneb kõigile viipekaardi kasutajatele südamele, et kaarti on väga lihtne kuritarvitada, mistõttu tuleb eriti hoolikalt jälgida, et see pahatahtlike isikute kätte ei satuks.

Loe pikemalt Lääne Elust

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles