Siiri Oviir: kes garanteerib, et pilt ei satu internetti?

Siiri Oviir
, Euroopa Parlamendi liige, Keskerakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiri Oviir
Siiri Oviir Foto: Ander Ilp
Euroopa Parlamendi liikme Siiri Oviiri hinnangul ei tohi turvameetmed lennujaamas riivata inimõigusi ning tema meelest on küsitav, kuidas garanteeritakse, et pilt ei satu internetti või televisiooni. Postimees.ee avaldab järgnevalt Oviiri arvamuse.

Turvameetmed lennujaamas peavad olema korrektsed, aga need ei tohi riivata inimõigusi ega mõnitada inimesi. Pean tunnistama, et nii parlamendifraktsioonis kui kodanike õiguste, justiits- ja siseasjade komisjonis (LIBE), mille liige ma olen, puhkes lausa möll, kui see läbivalgustamise idee välja käidi. Aga mu inglise kolleeg ütles, et Heathrow’s niisugune asi juba töötab. Mitte kogu aeg, vaid kohati, kui on mingi kahtlus.

Siin tekib mitu küsimust. Pole analüüsi, kuidas see mõjub inimese tervisele. Samuti pole teada, kuivõrd seda on üldse vaja, mida see muudab. Ja muidugi andmekaitse.

Teise luukeret võid seal veel vaadata, aga ei kujuta ette, kui ise nii pead seisma. Inimene on alasti ekraanil, kes annab garantii, et see pilt ei satu televisiooni või internetti? Lisaks puudub analüüs, kuidas see riivab inimõigusi. Europarlament hakkab asja uuesti arutama, kui neile küsimustele on vastused leitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles