Grupp inimesi kogunes südaööl Vabaduse väljakule hümni laulma (29)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastavahetus Vabaduse väljakul
Aastavahetus Vabaduse väljakul Foto: Konstantin Sednev

Grupp inimesi järgis ööl vastu teisipäeva vabakonna aktivisti ja e-demokraatia eksperdi Liia Hänni üleskutset tulla pealinnas Vabaduse platsile üheskoos hümni laulma.

Jõulude eel presidendi nõuniku kohalt taandunud Hänni postitas oma üleskutse esmaspäeva õhtul sotsiaalmeediasse, vahendab ERRi uudisteportaal.

«Teeks õige täna südaööl Vabaduse väljakul ühe isetekkelise hümni laulmise!» kirjutas ta ning kogus positiivset tagasidet.

Sotsiaaldemokraat Hänniga ühinesid hümni laulma näiteks tema parteikaaslasest eurosaadik Ivari Padar koob abikaasa Kristel Voltenbergiga ning veel mõni uusaastaöö programmis pettunud mõttekaaslane.

Meedias tõstatus uusaastahommikul küsimus, miks ei kõlanud aastavahetusel Vabaduse väljakul toimunud rahvapeol pärast presidendi kõnet hümn, vaid selle asemel esitas Ivo Linna laulu «Eestlane olen ja eestlaseks jään».

Kommentaarid (29)
Copy
Tagasi üles