Keda näidati vene valijale tegelikult? (44)

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Kõlvart
Mihhail Kõlvart Foto: ekraaniõmmis: PBK

Tallinna maksumaksja raha eest PBKsse ostetud saated ei jätnud sügiseste kohalike valimiste eel vene vaatajale kahtlusekübet – hääletada tuleb Keskerakonna uue suure tegija Mihhail Kõlvarti ja tema kodupartei poolt. Vene valija hirmutati ära jutuga, et Keskerakonna ainuvõimu lõpp pealinnas oleks halvim, mis juhtuda saaks, näitab värske PBK Tallinna-saadete sisuanalüüs.

Hiiumaal elav ajakirjanik ja publitsist Oleg Samorodni oli kõik selle juba varem ära näinud. Umbes viie aasta eest hakkas talle tunduma, et vene telekanalisse Pervõi Baltiiski Kanal (PBK) Tallinna raha eest ostetud saated on propaganda ja Keskerakonna reklaam.

«See on teie arvamus, teie mulje, midagi ei saa tõestada, sest seda ei ole olemas,» meenutab Samorodni telesaadete autorite vastukaja, kui ta teema toona arvamusartiklites üles võttis. Mees hakkas seepeale PBK Tallinna-saateid järjekindlalt salvestama ja kirjutas nende kontentanalüüsi põhjal raamatu.

Kommentaarid (44)
Copy
Tagasi üles