Katusekino hooaeg algab pühapäeval

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katusekino.
Katusekino. Foto: Tiit Mõtus

Pühapäeval, 15. mail avab Viru Keskuse Katusekino oma teise hooaja.


Uue hooaja avafilmiks on kinoklassikasse kuuluv «Casablanca» (1942). Linateos tuleb esitlusele Viru Keskuse katuseterrassil 15. mail algusega kell 22.

Katusekino projekti eestvedaja Aivar Laane sõnul näeb ka sellel aastal Katusekino programmis maailma filmikunsti paremikku. «Sel hooajal on aga oluliselt rohkem värske aastanumbriga ja ka uusi seninägemata filme, ühtlasi mitmeid Eesti esilinastusi, mida omakorda tasakaalustavad rariteetsed kultusfilmid või kinoklassika pärlid originaalfilmikoopiatelt,» lausus Laan.

Laane sõnul täiendati uueks hooajaks Katusekino sisustust, et tagada mugavat filmielamust hoolimata ilmast. «Rajasime laudade ja pehme mööbliga katusealused külgterrassid, mis pakuvad varju vihma eest ja külma ilma puhuks on olemas soojenduslambid,» kirjeldas Laan. Uuel hooajal mahub vihmakindlalt katuste alla ja terrassidele filme vaatama kuni 150 inimest. Kokku on vabaõhu kinosaalis 400 kohta.

«Ilmastikukindlama ümberehituse tulemusel ei jää uuel hooajal ühtegi seanssi vihma tõttu ära. Kerge vihmaga jagame välja Katusekino poolt korralikud vihmakeebid, et ka lamamis-kinotoolides vaatajad ei peaks seanssi katkestama,» ütles Laan.

2011 hooajal on Katusekino tavapilet viis eurot ja külgterrassidele boksi broneerimisel seitse eurot. Kinopiletid on saadaval eelmüügis Piletilevi müügipunktides ja pooled kohtadest müüakse kohapeal enne seansi algust.

Katusekino hooaeg kestab sel aastal 15. maist kuni 18. septembrini. Katusekino päikeseterrass ja kohvik on mais avatud iga päev alates kella 17, suvekuudel varem.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles