Lääne-Virumaa rahvaliitlased soovitavad erakonna tegevuse lõpetada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaliidu tulevik on erakonna enda käes.
Rahvaliidu tulevik on erakonna enda käes. Foto: Margus Ansu

Uuest riigikogust välja jäänud Rahvaliidu Lääne-Viru maakonnaorganisatsioon, mida juhib partei esimees Andrus Blok, soovitab erakonna tegevuse lõpetada.

Blok ütles reedel BNSile, et Lääne-Viru maakonnaühenduse konverents on sellise ettepaneku teinud. «Edasine sõltub erakonna kongressist ja siin ma oma isiklikku seisukohta ei ütleks,» lausus ta.

Blok põhjendas maakonnaorganisatsiooni seisukohta erakonna rahapuudusega, mis on muutnud partei tegevuse jätkamise keeruliseks. «Rahvaliidul on maakondades oma bürood, mida tuleks ülal pidada, kuid rahapuudusel seda teha enam ei saa,» rääkis ta ja lisas, et ka erakonna senised töötajad peavad tööd jätkama hobi korras.

Maakonnaühenduste seisukohti arutab laupäeval kogunev Rahvaliidu volikogu, kes valmistab ette 28. mail Rakkes toimuvat kongressi. Erakonna volikogu esimees Margo Miljand ütles BNSile, et üks maakonnaorganisatsioon on seni soovitanud erakonna tegevuse lõpetada, teised asunud aga praegustel andmetel seisukohale, et parteid kaotada ei tohiks.

Volikogul peaks ühtlasi selguma, kas riigikogu valimistel Rahvaliidu peaministrikandidaadina osalenud endine eriteenistuse juht Jaan Toots otsustab kandideerida kongressil erakonna uueks esimeheks. Erakonna senine juht Andrus Blok on juba varem teatanud, et ei soovi esimehena jätkata.

Rahvaliidu kandidaatide poolt hääletas 6. märtsil toimunud riigikogu valimistel 12 184 inimest ehk 2,1 protsenti kõigist valijatest. Selle tulemusega eelmistel valimistel kuus mandaati saanud erakond valimiskünnist ei ületanud.

Alates eelmise aasta suvest, mil Rahvaliidu kongress lükkas tagasi ettepaneku Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga ühineda, on erakond vahetanud juhte neljal korral. Kui erakonna toonane esimees, praegune sotsiaaldemokraat Karel Rüütli mullu mais ametist
lahkus, sai Rahvaliidu ajutiseks esimeheks esmalt Mai Treial ja seejärel Arvo Sirendi. Juulis valis erakonna kongress uueks esimeheks omaaegse tuntud poliitiku Juhan Aare, kelle vahetas novembris välja Rakke vallavanem Andrus Blok.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles