Itaalia lennusalk hakkab esmakordselt Eesti õhuruumi valvama Ämarist (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÄMARI. 02.01.2015. 
NATO õhuturbe rotatsiooni üleandmistseremoonia Ämari lennubaasis.
ÄMARI. 02.01.2015. NATO õhuturbe rotatsiooni üleandmistseremoonia Ämari lennubaasis. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/PM/SCANPIX BALTICS

Järgmisel nädalal võtab Belgia õhuväe lennusalgalt NATO õhuturbemissiooni üle Itaalia õhuväe lennusalk, tegu on esimese korraga, kus missioonil osaleva Itaalia õhuväe hävitajad paiknevad Ämaris.

Tuleva nädalal kolmapäeval Ämari lennubaasis peetaval tseremoonial annavad Belgia õhuväelased Balti õhuturbemissiooni üle Itaalia õhuväelastele, edastas kaitseministeerium. Itaalia õhusalk hakkab Balti riikide õhuruumi kaitseks kasutama nelja hävitajat Eurofighter Typhoon. Itaalia kontingendi kodubaasiks on Gioia del Colle lennubaas Lõuna-Itaaliast

Lisaks põhiülesandele - tagada Balti riikide õhuturvet Ämari lennubaasist -, hakkab Itaalia lennusalk missiooni ajal korraldama väljaõpet nii oma koosseisule kui ka koos teiste liitlastega siinses regioonis, lisas ministeeriumi pressiesindaja.

Itaalia õhuvägi on Balti riikide õhuturbemissioonist varem osa võtnud kahel korral, kuid siis paiknes Itaalia õhuväe lennusalk Leedus Šiauliai õhuväebaasis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles