Kirikule kingitud miljoneid varjutab pooltõde (49)

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
St Nicholas' Church.
St Nicholas' Church. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Evangeelne Luterlik Kirik (EELK) sai Niguliste kiriku eest valitsuselt miljoneid eurosid, ehkki tegelikult pole juriidiliselt kunagi selgeks vaieldud, kas EELK-l on Tallinnas Toompea veerel asuvale kirikule üleüldse õigus. Kõigest hoolimata tunneb kultuuriringkond nüüd suurt kergendust.

«Vaidlus nimetatud küsimuses Eesti Vabariigi ja Tallinna linnavalitsuse vahel jõudis isegi riigikohtuni, kus EELK õigus Niguliste kinnistule sai lõpliku kinnituse. Sellest hoolimata jäi viimane samm vabariigi valitsuse poolt aastateks astumata,» teatas EELK peapiiskop Urmas Viilma läinud aasta lõpus, tunnustades praegust valitsust kingitud 6,8 miljoni euro eest. «Peaminister Jüri Ratase ja tema juhitud valitsuskoalitsiooni ametisse asudes algasid läbirääkimised riigi ja kiriku vahel lõppeva aasta alguses uuesti ning vältasid kogu aasta,» kirjutas peapiiskop.

Ratas luges valitsuse pressikonverentsil vaidluse Niguliste üle lõppenuks ja teatas, et tuli leida lahendus, sest «õigusselgus ja õiguskindlus on hästi olulised pooled».

Kommentaarid (49)
Copy
Tagasi üles