Maanteeamet hoiatab: õhtul halvenevad teeolud järsult (1)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuisk Tallinnas.
Tuisk Tallinnas. Foto: Tairo Lutter

Ilmaprognoosi kohaselt on õhtul seoses lumesaju ja tuisuga oodata teeolude kiiret halvenemist.

Pärastlõunal on teekatted põhi- ja suurematel tugiteedel valdavalt soolamärjad või -niisked, lõuna pool kohati kuivad ning põhja pool sõidujälgede vahel kohati soolalumesegused. Teepinna temperatuurid on kõikjal miinuspoolel. Ilm on selge, kuid põhjarannikul väga tuuline.

Ilmaprognoosi kohaselt on õhtul seoses lumesaju ja tuisuga oodata teeolude kiiret halvenemist. Pilvisus tiheneb ning kella 19 paiku jõuab Loode-Eestisse uus sajuala, mis levib kiiresti kagu suunas. Lääne-Eestis võib lume sekka ka lörtsi tulla. Oodata on väga tugevat tuult ning tuisku!

Pärast keskööd saartest alates pilvisus hõreneb ja sajuvõimalus väheneb, vastu hommikut sajab veel Eesti idaosas hooti lund. Õhutemperatuur jääb Lääne-Eestis 0..+2°C vahemikku, mujal allapoole nulli.

Maanteeamet tuletab sõidukijuhtidele meelde liiklemiseks talvistes teeoludes: talviseks sõiduks vali ikka talvine tempo! Naast- ja lamellrehvid ei lisa turvalisust, kui sa talvel suvise kiirusega sõidad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles