Kesklinna valitsus ootab ettepanekuid supergraafika loomiseks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seinamaaling Sport Lasnamäel.
Seinamaaling Sport Lasnamäel. Foto: Raepress

Tallinna Kesklinna valitsus soovib linnaosa elanikelt saada ettepanekuid maja fassaadide kaunistamiseks supergraafiliste seinapiltidega.

«Kutsume üles kõiki linnaosa elanikke - eeskätt korteriühistute juhte - andma märku oma mõtetest, kuhu võiks Tallinna linn tellida supergraafikat ehk suurejoonelist tänavakunsti. Oma ettepanekuid võiksid teha nii hoonete omanikud kui ka kõik teised. Kui ettepanek tundub sobiv, siis võtame ise hoone omanikuga ühendust,» selgitas Kesklinna vanem Vladimir Svet.

Linlaste ettepanekuid kaaluvad hoolikalt asjatundjad linnakujunduskomisjonist. Supergraafikaks sobivate hoonete fassaad peab olema soojustatud ning soovitavalt akna- ja ukseavadeta. Supergraafilised seinapildid peaksid olema vaadeldavad hoonest vähemalt saja meetri kauguselt. Tänavakunsti teose loomise eelduseks on mõistetavalt hoone omaniku nõusolek.

Supergraafika jaoks sobivatest kohtadest saab märku anda 12. jaanuariks Kesklinna valitsuse arhitektile Liina Allikas-Pürnile (liina.allikas-pyrn@tallinnlv.ee, tel 6457 264).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles