Kohus ei rahuldanud Lepajõe kaebust filmitootja vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seikluskomöödia «Sangarid» plakatid kujutavad 80ndate sõbrapilte
Seikluskomöödia «Sangarid» plakatid kujutavad 80ndate sõbrapilte Foto: Sangarid

Kurikuulsad paadipõgenikud, nende hulgas Alex Lepajõe, süüdistasid mängufilmi «Sangarid» tootjat enda eraelu põhjal linateose valmistamises ja nõudsid hüvitist, kuid jäid eile Harju maakohtus kaotajaks.

Nõukogude aja paadiga Soome põgenenud Harry Gelstein, Daniel Ladion ja Aleksander Pertel alias Alex Lepajõe esitasid kohtusse hagi Taska Film OÜ vastu filmi «Sangarid» avaldamisest, levitamisest ja reklaamimisest hoidumiseks kohustamise ja mittevaralise kahju hüvitamise nõudes 75 000 euro ulatuses. Mehed leiavad, et Taska Film kasutas linateose valmistamisel nende elulugu ja isikuandmeid, Taska Film väidab aga, et film ei räägi konkreetselt hagi esitanud meestest.

Harju maakohus nõustus filmi tootjaga ning jättis hagi rahuldamata. Kohus leidis, et mängufilmis «Sangarid» ei ole hagejate isikuandmeid kasutatud, hagejad ei ole mängufilmis tuvastatavad. «Filmi puhul on tegemist hagejatega aset leidnud tõsieluliste sündmuste ainetel loodud, mitte nende isikuandmetel põhineva teosega,» märkis kohus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles