Sissemurdjaid pole lihtne tabada, kuid vargused vähenevad

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanad tabalukud tuleks turvalisuse huvides unustada, moodsamad lukud tagavad parema kindluse varaste eest.
Vanad tabalukud tuleks turvalisuse huvides unustada, moodsamad lukud tagavad parema kindluse varaste eest. Foto: Margus Ansu

Viimase nelja aasta statistika vargustest Tartumaal näitab vaid positiivset suunda: eid on jäänud üle poole vähemaks. Siiski saadakse süüdlane kätte 30–50 protsendil juhtudest, seega on vargaid keeruline tabada. 

Tartu politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Üllar Sõmera tõdes, et kuigi politseinikud teevad kõik endast oleneva varguste ja varavastaste süütegude toimepanijate kätte saamiseks, lahendatakse alla poole juhtumitest. Siiski näitavad arvud, et nii varavastaseid kuritegusid kui ka vargusi on varasemast vähem.

Näiteks 2014. aastal registreeriti Tartumaal 1993 varavastast tegu, mille alla lähevad ka näiteks sõidukite vargused ja esemete varastamine poest, mullu aga oli 1169 säärast tegu. Eluruumidest võeti 2014. aastal Tartu maakonnast lubamatult kaasa asju 242 korral, 2017. aastal 105 korral. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles