Tallinna südalinna Liivalaia tänavale kerkivad 30-korruselised hooned (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kinnisvaraettevõte Kapitel, senine E.L.L. Kinnisvara, korraldas rahvusvahelise kutsutud osalejatega arhitektuurivõistluse parima arhitektuurse lahenduse leidmiseks Tallinna kesklinnas paiknevale Juhkentali kvartalile, kuhu peaks kerkima ka Eesti kõrgeim büroohoone.

Võistluse võitjaks valis žürii üksmeelselt Arhitekt Martin Aunini töö «Lightpark», kus hoonete keskele rajatakse ühtse avaliku ruumina ja valguspargina toimiv sisehoov. Ideekavandi autorid on Martin Aunin, Annika Aasmaa, Marti Kahu, Margid Saar ja maastikuarhitekt Anna-Liisa Unt.

Aunini sõnul on eesmärk kujundada kogu kvartal tervikliku keskkonnana, pöörates samavõrd tähelepanu nii kõrghoonete visuaalile linnasiluetis kui ka arhitektuursetele pisidetailidele tänavatasandil, lisaks on oluline lahenduse tehniline teostatavus, vastavus liginullenergiahoonele esitatavatele nõuetele ning keskkonnasõbralikkus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles