Kultuuriminister: riik peab olema valmis Narva muuseumi ise rahastama

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna võib selguda Narva muuseumi uus juht.
Täna võib selguda Narva muuseumi uus juht. Foto: ImagoStock&People/Imago/Imagebroker/Scanpix

Kui Narva linn ei täida enda poolt võetud kohustusi SA Narva Muuseum rahastamisel ja linna esindajad muuseumi nõukogus blokeerivad edaspidigi selle tööd, peab riik olema valmis võtma üle muuseumi täieliku rahastamise, kuid vähendades selle tegevuse mahtu, ütles kultuuriminister Indrek Saar.

Kultuuriminister ütles riigikogus Vabaerakonna arupärimisele vastates, et kui lähiajal ei saabu lahendust muuseumi juhi küsimuses ja Narva linn ei hakka täitma asutamisleppes võetud kohustusi muuseumi rahastamisel ning jätkab nõukogu töö blokeerimist, siis peab riik leidma seaduslikud võimalused, et muuseum saab juhi valitud ja edasi tegutseda, vahendab ERR-i uudisteportaal.

Kultuuriminister ütles ka, et muuseumi nõukogu esimees, kultuuriministeeriumi asekantsler Tarvi Sits on teinud ettepaneku vahetada välja üks muuseumi nõukogu Narva linna poolne liige, kes süstemaatiliselt tegeleb muuseumi nõukogus venitamise ja töö blokeerimisega.

Ehkki Saar nõukogu liikme nime ei avaldanud, on see ERR-ile teadaolevalt keskerakondlasest linnavolinik Aleksei Mägi. Samas sõltub tema väljavahetamine Narva linna otsusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles