Kohus peab Tallinna Sadama eksjuhtide süüasjas korraldava istungi

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Tallinna Sadama nõukogu esimees Remo Holsmer (vasakul) ning sadama eksjuhid Allan Kiil ja Ain Kaljurand.
Endine Tallinna Sadama nõukogu esimees Remo Holsmer (vasakul) ning sadama eksjuhid Allan Kiil ja Ain Kaljurand. Foto: Mihkel Maripuu

Harju maakohus peab täna Tallinna Sadama endiste juhtide Allan Kiili ja Ain Kaljuranna ja veel üheksa süüdistatava kriminaalasjas korraldava istungi.

Korraldav istung peetakse kolmanda isiku Bone Invest OÜ taotlusel ning arutusele tuleb tõenäoliselt ühele kinnistule seatud keelumärke tühistamine, kirjutab ERRi uudisteportaal

Kohus on kriminaalasjas määranud eelistungi 13. veebruarile, mil lahendatakse taotlusi ning määratakse kohtuistungite ajad.

Ligi kolm aastat kestnud kriminaaluurimise käigus kogutud tõenditele tuginedes süüdistab riigiprokuratuur Kiili ja Kaljuranda 2005.-2015. aastani suures ulatuses altkäemaksu võtmises ning rahapesus.

Kiil ja Kaljurand vahistati 2015. aasta 26. augustil, kui prokuratuur oli esitanud mõlemale kahtlustuse suures ulatuses altkäemaksu võtmises. Mõlemad mehed vabastati vahi alt eelmise aasta alguses.

Kriminaalasja uuris kaitsepolitsei ja uurimist juhtis riigiprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles