Eesti stratkom kasvab mitu korda (16)

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarjamäe memorial.
Maarjamäe memorial. Foto: Sander Ilvest
Ajad, mil Ilmar Raag ühe abilise toel Eesti riigi strateegilist kommunikatsiooni koordineeris, on möödanik. Tänavusest aastast ehitab riigikantselei üles täiesti uut võimet, millega desinformatsiooni levikut tõkestada ja kriise valutumalt lahendada.

Strateegilise kommunikatsiooni ehk stratkomi tagamise eelarve riigikantseleis kasvab tänavu hüppeliselt: varasemalt 60 000 eurolt 800 000 eurole aastas ehk 13,3 korda. Samal tasemel püsib see vähemalt järgmised neli aastat.

Praeguse kahe kõrval võetakse Stenbocki majja ametisse kaheksa uut strateegilise kommunikatsiooni eksperti, kel igaühel oma ülesanded. Eesti peab välja kujundama võime monitoorida, vastusõnumeid edastada ja kriise senisest tõhusamalt lahendada. 2021. aastani kulub selleks kokku 3,26 miljonit eurot ja tulemuseks peab olema toimiv süsteem, mis ei põhineks enam ühel isikul.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles