Uus tunnistus: Lasnamäe röövmõrva kahtlusalune jõi pärast kallaletungi kaks päeva

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohtus jätkus kohtuprotsess Dmitri Prokofjevi ning Anatoli Plutahhini üle, keda süüdistatakse ligi 15 aastat tagasi Lasnamäel baaris toimunud röövmõrvas.

Täna astus tunnistajapinki süüdistatava Anatoli Plutahhini lapsepõlvesõber Andrei, kelle juurde Õismäele Anatoli väidetavalt pärast intsidenti läks.

Tunnistaja rääkis kohtus, et Anatoli oli endast väga väljas. «Käis mööda tuba edasi-tagasi ringi, oli endast ära. Ütles, et oli kaklus, mille Dmitri alustas, kuid tema polevat süüdi. Ta oli vihane Dmitri peale, et tema alustas,» rääkis tunnistaja. Sündmus olla Anatolit vapustanud niivõrd, et hakati koos jooma. Joodi kaks päeva jutti. Kohtuniku küsimuse peale, et kui palju sõbraga üldse elus kokku viina on võetud, arvas tunnistaja, et kuni sada korda kindlasti.

Kuna süüdistatavad on varasemalt väitnud, et õhtul kella 19-20 ajal mindi baari seetõttu, et oli palav ning kurk kuivas, lasi prokurör keskkonnagentuuril otsida välja 2003. aasta 17. augusti ilmastikuandmed. Andmetest nähtub, et sel päeval oli ajavahemikus kell 15-21 Tallinnas poolpilves ilm, kuid sademeteta. Õhutemperatuur oli 18-20 kraadi, kell 19.00 mõõdeti 19,6 kraadi ja kell 20.00 õhtul oli 18,2 kraadi sooja.

Sellega lõpetati kohtulike tõendite uurimine. Kohtuvaidlused on planeeritud 22. jaanuariks.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab 40- ja 47-aastast meest röövmõrvas. Süüdistuse järgi tungisid mehed 2003. aasta suvel Tallinnas asuvas baaris kallale kahele Soome kodanikule, kellest üks oli selle baari omanik.

Kallaletungi ajal ähvardasid mehed soomlasi stardipüstoliga ning peksid nad kirvevarrega julmalt läbi. Üks meestest langes koomasse ning suri nädalapäevad hiljem Mustamäe haiglas.

Loe lähemalt: Mis juhtus ligi 15 aastat tagasi Hausbergi baaris

Kahtlusalused tabati tänu DNA-le ning sõrmejälgedele alles rohkem kui 14 aastat hiljem, kui Dmitri Prokofjev jäi vahele uute kuritegudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles