Ilves kutsub Liibanonis röövitute toetuseks kandma kollast linti

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves pani Liibanonis röövitud eestlaste toetuseks rinda kollase lindi.
Toomas Hendrik Ilves pani Liibanonis röövitud eestlaste toetuseks rinda kollase lindi. Foto: Erakogu

President Toomas Hendrik Ilves kutsub Liibanonis röövitud eestlaste perede toetuseks kandma rinnas kollast linti.

«Liibanonis röövitud Eesti seitsme kodaniku pered vajavad meie kõigi toetust. Mitte pealetükkivat uudishimu, vaid rahulikku ja osavõtlikku toetust, mis sõnab: teie mure on meie mure, me loodame ja usume koos teiega,» kirjutas president oma Facebooki kontol.

Ilves kirjutas, et näitamaks seda tunnet, pani ta täna pintsakureväärile kollase lindi.

«Kollane lint rinnas tähendab paljudes riikides inimeste südamest tulevat toetust keerulistesse oludesse sattunud kaasmaalastele, taaskohtumise lootust ja ootust,» kirjutas president.

Ilves kinnitas, et Eesti riik tegutseb rahvusvaheliselt, et oma hättasattunud kodanikud tagasi koju tuua, kuid nentis, et me ei tea veel täpselt, millal röövitud eestlased vabaks saavad.

«Kollane lint ütleb vaikselt, kuid nähtavalt: me teame, et te olete raskustes, me loodame teie tagasitulemisse, me toetame oma mõtetes teie peresid. Me ootame teid kodus,» ütles Ilves.

«Väike asi, suur sõnum. Igaüks saab lihtsate vahenditega selle ise valmistada ja rinda kinnitada,» ütles Ilves.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles