Mida uut näidati maailma suurimal elektroonikamessil?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: tootja

Maailma suurim, äsja 50-aastaseks saanud tarbeelektroonika mess on kasvanud nii suureks, et 2,5 miljonit ruutmeetrit ekspositsioonipinda jaguneb Las Vegases kolme toimumiskoha vahel. Mida silmatorkavat tõi tänavune CES?

8K – kas seda pole liiga palju?

Telerite ja monitoride vallas on areng suhteliselt peatunud, kuid uuendusi leiame ka siin. 4K, mis oli veel aastaid tagasi pea olematu nišitoode, vallutab maailma – eelmisel aastal oli juba 28,8 protsenti müüdud teleritest 4K-lahutusega. Nüüd tõi Samsung messil lavale oma uusima, The Walli nime kandva 146-tollise 4K-teleri, mis kasutab nende värskeimat MicroLED-tehnoloogiat. Kui tava LCDdel on lai taustvalgustus, siis MicroLEDi kolme eri värvi pikslit valgustab nende isiklik n-ö lambike. Kui see on väljas, on piksel täiesti must nagu OLEDide juures. Tehnoloogia lubab teha väga õhukesi telereid. Turule lubatakse MicroLED tuua juba aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles