Urmas Oru: Kanal 12 maksab vähem kui Tallinna TV

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanal 2 peadirektor Urmas Oru
Kanal 2 peadirektor Urmas Oru Foto: Joosep-Georg Järvemaa

Kanal 2 peadirektori Urmas Oru sõnul on turul uutele telekanalitele ruumi küll. Uus kanal läheb maksma vähem kui Tallinna TV maksumaksjale.

Urmas Oru ütles Postimees.ee-le, et uue telekanali loomisel arvestati varasemaid kogemusi, kuidas inimesed telekat vaatavad. «Neid Eesti kanaleid ülemäära palju ei ole, kui lugeda kommentaare, siis jääb mulje, et neid on veel vähe. Arvan, et on ruumi uute kanalite jaoks jagub. See on mehelike hobide ja elustiiliga kanal, kus pakkumine on väike.»

Oru ütles, et kanali vaatajana nähakse eelkõige mehi. «Tegelikult peab iga kanal kõigi jaoks töötama. Mida kitsamaks sihtrühma ajada, seda vähemaks jääb vaatajaid. Kanal 12 vaatajana näeme meest, mitte päris teismelisi. Selline mees, kes on üht-teist juba elus näinud ja kogenud. Meest, kellel on mingisugused harjumused ja hobid juba välja kujunenud.»

Uue telekanali käivitamine lükati mitu korda edasi. «Eelmiseks sügiseks pidime kanali käivitama, siis olid veel keerulised ajad. Me näeme, et Eesti hakkab sellest raskest ajast välja tulema. Inimesed tahavad jälle rohke reklaami osta,» sõnas Oru.

«Väikestel kanalitel on suvel lihtsam turule tulla, kuna suurte kanalite põhiprogramm puhkab. Väiksemad kanalid paistavad siis rohkem silma,» lisas ta.

Urmas Oru ütles, et Kanal 12 läheb maksma vähem, kui Tallinna TV maksumaksjale. Oru ei näe probleemi, et nad ei saaks kolme telekanali majandamisega hakkama «Pigem on mõtteid veel, mida Eesti telemaastikul teha.»

Kanal 12 vahendusel jõuab televaataja juba juunikuus suvistele suurüritustele, Punklaulupeole ja Rabarockile. «Me tahame suve suuremad üritused vaatajateni tuua. See on kõige selgem ja originaalsem asi, mis sael kanalis kohe pihta hakkab. Eks seal kanalis on kõike. Nii varem nähtut, kuid on ka seda, mis pole vaatajateni veel jõudnud,» rääkis Oru.

Kanal 12 alustab programmi edastamist 8. juunil ning jõuab televaatajateni ZUUMtv ja kaabelvõrkude vahendusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles