Lang pääsenuks palgatippu

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Lang
Rein Lang Foto: Margus Ansu

Endise tipp-poliitiku Rein Langi värbamise üritus oravaparteilasest riigikogu aseesimehe nõunikuks polnud midagi erilist ega eriskummalist, sest üldist reeglit nende määramisel polegi. On vaid erakondade erinev tööpraktika.

Eelmisel nädalal teatas Reformierakonna esimees Hanno Pevkur, et tema kui riigikogu aseesimehe nõunikuks saab kunagine välis-, justiits- ja kultuuriminister Rein Lang, kes töötab samal ajal ka IT-ettevõtte Nortal heaks. Mõni päev hiljem teatas aga Lang, et tema seda kohta vastu ei võta. Põhjuseks oponentide ootamatult innukas kriitika või suisa turmtuli.

Esialgu öeldi Reformierakonna pressiteates, et Lang aitab atra seada eelkõige ideoloogilises plaanis, et olla parimas vormis löögirusikas 2019. aasta riigikogu valimistel. Teisisõnu, teeb sellel ametikohal tööd oravapartei heaks. Pärast esimesi tõsisemaid kriitikanooli teatas Pevkur, et esimene ülesanne saaks Langil siiski olema riigireformiga tegelemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles