Uskumatu vulgaarsus vaheldumisi lapsikusega (23)

Neeme Raud
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks uudistajat eile Kesk-Londonis Nine Elmsi asumis Donald Trumpi kõrval Ameerika Ühendriikide tulevase saatkonnahoone ees. Paraku on tegemist Madame Tussaud’ muuseumist pärineva vahakujuga, sest USA president ei kavatse esinduse avamisel osaleda.
Kaks uudistajat eile Kesk-Londonis Nine Elmsi asumis Donald Trumpi kõrval Ameerika Ühendriikide tulevase saatkonnahoone ees. Paraku on tegemist Madame Tussaud’ muuseumist pärineva vahakujuga, sest USA president ei kavatse esinduse avamisel osaleda. Foto: PA Pictures / Scanpix

Kui maailma võimsaima riigi juht nimetab osa maailma riike s..augumaadeks, keeldub jonnakalt suhete arendamisest seni lähima liitlase Suurbritanniaga ja teeb salapäraseid avaldusi suhete kohta Põhja-Korea liidriga, on tema käitumist ja kompetentsi üha raskem õigustada. Kuid ta on Ameerika Ühendriikide president, temast ei saa mööda vaadata.

Sel nädalal Valges Majas senaatoritega peetud immigratsiooniarutelul ei hoidnud president Donald Trump end tagasi. «Miks peaks Ameerika lubama riiki sisserändajaid sellistest s..augumaadest nagu Haiti ja mõned Aafrika riigid, mitte aga viksist Norrast?!» kärgatas ta.

Puhkenud pahameeletormis meenutati otsemaid, et Trump ei valinud sõnu just mustanahaliste riikide kohta, rõhutades samas etniliselt valge Norra eeskujulikkust. (Norra oli tal ilmselt meeles, sest ta oli just sel nädalal kohtunud riigi peaministriga – N. R.) Seega: uus kinnitus, et rassismil on Trumpi maailmavaates selge koht.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles