Riigikogu valmistub Toompea lossi suureks remondiks

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toompea loss
Toompea loss Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Riigikogu on alustanud pikka protsessi hoones remondi alustamiseks, kuid alata võib see alles nelja aasta pärast.

Riigikogu hoone, mille esimene hoone ehitati 1230. ning viimane 1935. aastal, on mitmes asjas ajale jalgu jäänud ning kõige suuremad on probleemid kütte, ventilatsiooni ning valgusega, vahendas ERR «Aktuaalset kaamerat».

Nüüd on otsustatud, et käes on aeg sealsed töötingimused kaasajastada, aga enne, kui üldse saab rääkida töödega alustamisest, tuleb läbida paras kadalipp, kuna hoone on muinsuskaitse all. Kõik need etapid kokku alates arhitektuuriajalooliste eritingimuste ettevalmistamisest kuni rahastuse saamiseni võtavad minimaalselt neli aastat ning siis on reaalne võimalus, et kogu riigikogu tuleb aastateks kolida asenduspinnale.

Selle peale, kust leiaks aastateks asenduspinna riigikogu kollektiivile, kelle kasutuses on Toompeal praegu üle 15 000 ruutmeetri pinda, on Koppeli sõnul veel vara mõelda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles