Kolonel Sirel: täidame kõik õppuse eesmärgid

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kaitseväe iga-aastane suurim maaväeõppus Kevadtorm  Lõuna kaitseringkonnas.
Eesti kaitseväe iga-aastane suurim maaväeõppus Kevadtorm Lõuna kaitseringkonnas. Foto: Kaitseväe peastaap

Õppusel Kevadtorm osalevad tuhanded kaitseväelased ja kaitseliitlased valmistuvad homme algavateks hindamisfaasi lahinguteks, et näidata oma lahinguvõimekust nii viivitus-, kaitse-, kui ka ründelahingus.

«Seni on õppus Kevadtorm 2011 kulgenud vastavalt plaanile, õppuse esimese kahe etapi
ülesanded on täidetud ning ma olen üldiselt väga rahul sellega, kuidas on arenenud üksuste ülemate ja staapide juhtimisvõime ja -võimekus,» ütles õppuse Kevadtorm üldjuht kolonel Indrek Sirel. «See annnab mulle kindluse, et me oleme võimelised täitma ka kogu õppuse eesmärgid.»

Viivituslahinguga algavates lahingutes hinnatakse nii erinevate tasandite staapide tööd planeerimisel ja juhtimisel kui ka brigaadi allüksuste omavahelist koostööd lahingülesannete täitmisel.

Lisaks ajateenijatest ja elukutselistest kaitseväelastest koosnevatele 1. jalaväebrigaadi allüksustele osalevad õppuse põhifaasis ka kaitseliidu neljast malevast moodustatud maakaitsepataljon ning erinevate malevate staabid.

Kevadtormi viimase kuue päeva põhiline tegevus leiab aset Kõlleste ja Vastse-Kuuste valdades. Neljapäeval lõppenud koostööõppe raames harjutasid tuhanded kaitseväelased
põhiliselt Haaslava ja Ahja valdades.

«Kõik senised õppusega kaasnevad toimingud siin Lõuna-Eestis olnud sujunud väga positiivselt ja ka esilekerkinud probleemid on leidnud lahenduse. Ma olen väga tänulik Tartumaa, Põlvamaa ja Võrumaa elanike sooja ja südamliku suhtumisega eest kaitseväelastesse ja kaitseväe õppusesse. Seegi lisab meile kindluse, et me suudame
oma ülesannetega siin hakkama saada,» rääkis Sirel.

Põgusamalt jäävad õppuse alasse ka Võnnu, Mooste, Kanepi, Kambja, Laheda, Mäksa ja
Põlva vald. Kevadtorm lõpeb 20. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles