Kuritegude arv vähenes nelja kuuga 13 protsenti

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sissemurdmine.
Sissemurdmine. Foto: SCANPIX

Justiitsministeeriumi teatel on käesoleva aasta esimese nelja kuu jooksul registreeritud kuritegude arv võrreldes eelmise aasta sama perioodiga langenud 13 protsenti. Kõige rohkem on vähenenud kelmused, röövimised ja vargused.

Justiitsminister Kristen Michali sõnul on varguste arv vähenenud 19 ja röövimiste arv 23 protsenti, kuid kõige rohkem on kukkunud kelmuste arv - neid oli tänavu koguni 37 protsenti vähem kui mullu samal ajal.

Kui möödunud aastal kasvas varguste arv pärast talve kevadkuudel märkimisväärselt, siis
käesoleval aasta kõigil neljal kuul on varguste registreerimine olnud stabiilne - kuus on registreeritud ligi 1500 vargust.

Kuritegude arv vähenes enamikes maakondades, suurem oli langus Läänemaal, Tartumaal
ja Viljandimaal, aga ka Järvamaal, Pärnumaal ja Harjumaal. Kuritegude arv kasvas Hiiumaal, Jõgevamaa ning Valgamaal.

«Positiivsena märgiks siin ära selle, et vähemalt praeguse seisuga on pidurdunud kuritegude arvu kasv Ida-Virumaal, kus kuritegevus kasvas 2010. aastal kümnendiku võrra - praegu püsib kuritegude arv seal piirkonnas mullusega samal tasemel,» ütles Michal.

Teise positiivse trendina tõi minister välja röövimiste arvu jätkuva vähenemise, mis paistis eriti silma Tallinna puhul, kus nende kuritegude registreerimine vähenes 96lt kuriteolt 68ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles