Reinsalu avaldus vallandas pahameeletormi

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsminister Urmas Reinsalu pidi eile nn superministeeriumi hoones oma töökabinetis korduvalt vastama küsimusele, kas ta näeb juhtunu valguses vajadust tagasi astuda. Küll aga ütles ta, et kahetseb ebaõnnestunud sõnakasutust.
Justiitsminister Urmas Reinsalu pidi eile nn superministeeriumi hoones oma töökabinetis korduvalt vastama küsimusele, kas ta näeb juhtunu valguses vajadust tagasi astuda. Küll aga ütles ta, et kahetseb ebaõnnestunud sõnakasutust. Foto: Mihkel Maripuu

Justiitsminister Urmas Reinsalu (IRL) sõnakasutus viis olukorrani, kus tema tagasiastumist ei nõutud üksnes opositsioonist, vaid ka koalitsioonist. Selle kõige varjus pääses suuresti tule alt presidendi otsusele osaks saanud kriitika.

Eile hommikul avaldati ajakirjanduses 104 inimese allkirjaga pöördumine, milles tauniti Tiit Ojasoo kaasamist Eesti 100. aastapäeva vastuvõtu kultuuriprogrammi korraldamisse. Mäletatavasti lahkus nimekas lavastaja poolteist aastat tagasi NO99 teatri juhi ametist, kuna avalikuks oli saanud tema vägivald naisnäitleja vastu.

Pidustusi koordineeriv presidendi kantselei teatas pöördumise peale, et NO99-le tehti ettepanek aastapäeva lavastamiseks lähtudes teatri rollist ja mõjust. «Oleme selle üle ka kantseleis põhjalikult arutanud ning usume, et ka raskele eksimusele võib järgneda uus algus, kui eksimust tunnistada ja sellest õppida,» kommenteeris pöördumist kantselei direktor Tiit Riisalo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles