Uskumatu lugu ehk Kuidas perekond Sarapuu ähvardas Jürgen Ligit kohtuga (1)

Jürgen Ligi
, Reformierakonna fraktsiooni esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi enne majandus- ja taristuministrile Kadri Simsonile umbusaldusavalduse esitamist 10. jaanuaril.
Jürgen Ligi enne majandus- ja taristuministrile Kadri Simsonile umbusaldusavalduse esitamist 10. jaanuaril. Foto: Liis Treimann / Postimees

Ma olen ikka uskunud, et poliitiku au ja väärikuse tagavad tema omakasupüüdmatus ja otsuste tark põhjendamine, mitte võim. Kas ta on siis opositsioonis või koalitsioonis, on juba valija otsus või halvemal juhul poliitilise intriigi tulemus, ent tema ei pea häbenema. 

Etteheidetega omakasupüüdlikkuse ja tarkade põhjenduste puudumise kohta esitati äsja umbusaldusavaldus Kadri Simsonile. Sellest koorus välja vastupidine väärtusruum – kui on võim, ei pea oma valikuid analüüsima ega põhjendama muu kui poliitilise ja majandusliku kasuga omadele. Isegi umbusaldusavaldus riigikogus ei murdnud ministrit seda mustrit hajutama ega tõestama oma usaldusväärsust Eesti majandusele.

Ent uskumatu on, et pean kirjutama sellestki, et võimu sobib Eestis kasutada ka oponentide suu sulgemiseks. Umbusaldusavaldust püüdis Keskerakond ära hoida ähvardusega, et kui see tuleb, on neil meile vastukäik. Kui väljendasin üllatust sellise sõnavõtu peale, vastas Keskerakonna fraktsiooni esimees Kersti Sarapuu, et siis antakse Jürgen Ligi, suurima opositsioonifraktsiooni esimees, kohtusse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles