«Pealtnägija»: Estonian Airi hagi panused on suuremad kui vaid saamata töötasud (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk..
Estonian Airi lennuk.. Foto: Raigo Pajula.

Jõulude eel algas Estonian Airi endiste töötajate protsess Nordica vastu. Panused on aga palju suuremad kui 1,7 miljonit eurot saamata töötasusid, sest kui ekstöötajate hagi on edukas ja Nordica tunnistatakse Estonian Airi õigusjärglaseks, tulevad kaasa kõik teised nõuded ja võib järgneda rahvusliku lennufirma uus pankrot.

Eelmise aasta detsembri alguses jõudis suurema kärata esimese reaalse istungini hagi, kus Estonian Airi 58 ekstöötajat, nende hulgas hulk tuntud piloote, nõuavad kokku ligi 1,7 miljonit eurot saamata töötasusid. Nõude nurgakivi on väide, et Nordic Aviation Group ehk NAG on Estonian Airi õigusjärglane või - juriidilises kõnepruugis - toimus üleminek, vahendas ETV saade «Pealtnägija».

«Lepingulised kohustused jäeti meie ees täitmata ja meile tundus, et on tegemist üleminekuga ja seepärast otsustasime hageda uut firmat,» selgitas endine Eesti stjuardesside ja stjuuardite ametiühingu esimees Veiko Saga.

«Ei ole ju mõeldav, et üks lennundusettevõte lõpetab kell 12 öösel ja 12.01 alustab teine. Ja kõik töötab!,» kommenteeris endiste töötajate esindaja, vandeadvokaat Jüri Sirel.

Loe edasi SIIT

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles