«Aeg luubis»: Eesti ehitajate mainet tirib alla alkohol

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laekvere inimesed on mures avalikus kohas alkoholi pruukimise pärast.  Pilt on illustratiivne.
Laekvere inimesed on mures avalikus kohas alkoholi pruukimise pärast. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti ehitajad on Soomes kujundanud välja oma hea maine, aga on ka neid, kes politsei saatel tagasi kodumaale saadetakse.


Arvatakse, et Soome on ehitajate kullauk, aga tihti unustatakse, et selleks tuleb ka ise vaeva näha, vahendas «Aeg luubis».

Soomes ehitajana töötava Urmas Puneki sõnul on palgad kolm korda suuremad, kui Eestis. Samas nendib ta, et seal töö on karm ning reeglitest tuleb kinni pidada.

Eestlasest ehitusfirma omaniku Veiko Viirsalu sõnul on Eesti ehitajaid Soome omadega võrreldes kohusetundlikumad ja parema kvaliteediga.

Eesti saatkond Soomes satub aga kokku teistsuguste ehitajatega, kelle toob ukse taha Soome politsei.

Konsulaartalituse direktori Viktoria Tuulase sõnul tuuakse viimasel ajal vähemalt üks inimene nädalas.

«Täiesti süüdimatult täiskasvanud meesterahvas tuleb ja küsib meie käest raha, et sõita edasi Vaasa,» rääkis Tuulas «Seda aga konsul kindlasti ei tee.»

Helsingi Kihlakunna jaoskonna ülemkomissari Jukka Mäkela sõnul toimub Eestlaste poolt toime pandud kuritegudes negatiivne areng.

Soome ehitusettevõtjate omanikud on eestlastest rääkides tagasihoidlikud, kuid üks neist kinnitas, et Eesti ehitaja mainele mõjub kõige halvemini alkohol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles