Samost: kas IRLilt tulebki nüüd oodata populismi?

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi volikogu ja valimiskonverents, kus tehti teatavaks riigikogu valimiste esinumbrid.
IRLi volikogu ja valimiskonverents, kus tehti teatavaks riigikogu valimiste esinumbrid. Foto: Liis Treimann

Ajakirjanik Anvar Samost küsis, kas Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) ongi nüüd erakond, millelt tuleb oodata populistlikke käike.

«Kummaline, et kui viimasel ajal IRL mõne initsiatiiviga seotud on, siis kipub IRL seal silma paistma populismiga,» tõdes Samost Raadio 2 saates «Olukorrast riigis».

«Uues Tartu koalitsioonileppes on näiteks selline asi nagu 30€ retseptravimitoetust pensionäridele. Kui Keskerakond Tallinnas sarnase asja sisse viis, siis IRLil ühtki head sõna selle jaoks ei jagunud. Nõustun siiani, et selline pensionäride äraostmine valimisteks pole aus käitumisviis,» leidis Samost.

«Kas IRL ongi nüüd sedatüüpi erakond, millelt tasub oodata selliseid populistlikke käike? See on otsene äraostmiskatse, lisaks on see nende inimeste pidamine rahaahneteks ja äraostetavaks. Tartus on küll otsustatud teha asjad selliselt, et see toetus oleks justkui vajaduspõhine: aga näidake mulle pensionäri, kes ei osta retseptiravimeid?» sõnas ajakirjanik.

«Keeldun uskumast, et nende poliitkute ajendiks on mure vanainimeste tervise pärast. Kui oleks, siis nad peaksid riigi tasandil tegelema vanainimestele suuremate soodustuste andmise korraldamisega,» leidis Samost.

«Samasugune teema on maamaksualandamine. Oluline on, kuidas seda serveeritakse. Kui maamaksukaotamist serveeritaks kuidagi maailmavatelise asjana, poleks ehk probleemi, aga praegusel kujul on see selgelt populistlik,» leidis Anvar Samost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles