Kaks jõuameti juhti paigas, kapo juhti kaalutakse

Risto Berendson
, uuriva toimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Andres Anvelt.
Siseminister Andres Anvelt. Foto: Liis Treimann

Neljapäeval puhkuselt naasnud siseminister Andres Anvelt lahendas juba oma teisel tööpäeval ühe otsusega mitu õhus rippunud küsimust – teatas, et nii päästeameti kui politsei praegused peadirektorid võiksid ametis jätkata ka järgmisel viiel aastal, kaitsepolitsei juhti puudutavat otsust peab veel ootama.

Päästeameti peadirektori personaalküsimusega oli Anveltil tegelikult juba kiire – Kuno Tammearu ametiaeg lõpeb 1. aprillil, politsei- ja piirivalveameti juhil Elmar Vaheril 1. mail. Et siseminister teatas eile korraga mõlema mehe jätkamist puudutavast ettepanekust, oli avalikkusele pigem üllatav.

«Et mõlema ameti tulemused on viimastel aastatel selges kasvujoones, ei näe ma põhjust juhtide vahetamiseks,» ütles Anvelt Postimehele. «Rongi pealt poole sõidu pealt mahapanek oleks juhtide suhtes ebaaus, sest neil on oma valdkonnas vajad suured asjad lõpule viia.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles