Kevadtormil algas esimene põhilahing

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. jalaväebrigaadi allüksustele mängib vastast Scoutspataljon koos lätlaste kompaniiga
1. jalaväebrigaadi allüksustele mängib vastast Scoutspataljon koos lätlaste kompaniiga Foto: Kaitseväe peastaap

Täna päikesetõusul algas Põlvamaal õppuse Kevadtorm 2011 hindamisfaas viivituslahinguga, mis on esimene õppusel peetavast kolmest põhilahingust.

Kevadtormi hindamisfaasis näitavad 1. jalaväebrigaadi allüksused oma lahinguvõimelisust peamistes maaväe lahinguliikides: viivituse-, kaitse- ja rünnakulahingus, kus aktiivset vastast mängivad Scoutspataljoni ja Läti jalaväkompanii võitlejad, vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

Hindamisõppusel saavad osalevad üksused rakendada eelneva kahe nädala jooksul omandatud lahingukogemusi reaalsele sõjaolukorrale võimalkult lähedastes tingimustes. Lahingute stsenaarium muutub pidevalt vastavalt tegevuse käigus kujunevale situatsioonile. Vastast mängivad kaitseväelased on valmis ära kasutama iga hetke ajateenijatest koosneva pataljoni ründamiseks ja otsivad selleks lakkamatult võimalusi.

Viivituslahinguga alanud lahingutes hinnatakse nii erinevate tasandite staapide tööd planeerimisel ja juhtimisel, kui ka brigaadi allüksuste omavahelist koostööd lahingülesannete täitmisel. Lisaks ajateenijatest ja elukutselistest kaitseväelastest koosnevatele 1. jalaväebrigaadi allüksustele osalevad õppuse põhifaasi järgmistes lahingusituatsioonides ka Kaitseliidu nelja Lõuna kaitseringkonna piirkonna maleva kompaniidest formeeritud maakaitsepataljon ning erinevate malevate staabid.

Õppuse Kevadtorm 2011 põhifaasi lahingud kestavad kuni neljapäevani. Kevadtormi viimase viie päeva peamine tegevus leiab aset Kõlleste ja Vastse-Kuuste valdades. Kevadtorm 2011 lõppeb 20. mail.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles