Tallinnast väljunud reisilennuk sattus Moskva kohal ohtlikku olukorda (2)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuk Venemaa lennuväljal. Illustreeriv foto.
Lennuk Venemaa lennuväljal. Illustreeriv foto. Foto: Marina Lystseva/Marina Lystseva/TASS

Eile õhtul juhtus ohtlik intsident, kui Tallinnast Moskvasse lennanud reisilennuk sattus maandudes ohtlikult lähedale teisele lennukile, kirjutab Interfax.

Õnneks suutsid mõlema reisilennuki piloodid katastroofi ära hoida, sest neil õnnestus õhusõidukid viia üksteisest ohutusse kaugusesse.

Portaali andmetel oli Tallinnast saabuv lend 4300 meetri kõrgusel ning valmistus maanduma Šeremetjevo rahvusvahelisele lennuväljale, kui meeskond sai õhukokkupõrke vältimise süsteemilt (ingl. TCAS) häire, et ollakse teisele lennukile liiga lähedal.

Allikate väitel oli häire hetkel lennukite vahemaa vaid 600 meetrit. «Koostöös lennujuhtimiskeskusega suutsid piloodid õnneks ohutult maanduda ning keegi vigastada ei saanud,» ütlesid allikad portaalile.

Tallinnast Venemaale sõitnud lennukitüüp oli portaali väitel Sukhoi SuperJet 100, teiseks olukorda sattunud lennukiks aga Boeing737, mis oli teel Murmanskist Vnukovo rahvusvahelisse lennujaama. Tallinn-Moskva liinil kurseerib lennufirma Aeroflot.

Postimehele teadaolevalt väljus Moskva lennuk Tallinnast eile õhtul kell 20.56.

Ametlikult pole informatsiooni veel kinnitatud. Tallinna Lennujaama avalike- ja välissuhete juhi Priit Koffi sõnul neil Moskva juhtumi kohta info puudub.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles