Saksamaa sotsid alustavad Merkeliga kõnelusi (1)

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa sotsiaaldemokraadid otsustasid Bonnis toimunud hääletusel alustada formaalseid koalitsioonikõnelusi Angela Merkeli juhitavate kristlike demokraatidega.
Saksamaa sotsiaaldemokraadid otsustasid Bonnis toimunud hääletusel alustada formaalseid koalitsioonikõnelusi Angela Merkeli juhitavate kristlike demokraatidega. Foto: THILO SCHMUELGEN/REUTERS/Scanpix

Saksamaa Sotsiaaldemokraatlik Partei (SPD) otsustas eilsel hääletusel Bonnis kiita heaks formaalsete koalitsioonikõneluste alustamise liidukantsler Angela Merkeli juhitavate kristlike demokraatidega. 

Otsus on suur kergendus kantsler Merkelile ja ka SPD liidrile Martin Schulzile, kellel on nüüd võimalik liikuda uue suurkoalitsiooni poole. Vastupidine tulemus oleks tähendanud poliitilist kriisi ja võimalik, et ka erakorralisi valimisi.

Kui esmalt loodeti leida selge häälteenamus ja delegaatide otsusest aimu saada käte tõstmise teel, siis see osutus võimatuks ja SPD liikmest justiitsminister Heiko Maas andis korralduse kõik hääled eraldi üle lugeda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles