Brittide uuring maalib eestivenelastest nukra pildi (8)

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2015. aastal eetrisse läinud venekeelne telekanal ETV+ on brittide uuringu põhjal venelaste hinnangul vastupropaganda üritus.
2015. aastal eetrisse läinud venekeelne telekanal ETV+ on brittide uuringu põhjal venelaste hinnangul vastupropaganda üritus. Foto: Irina Tokareva

Suurbritannia valitsuse sisekasutuseks mõeldud uuringus Baltimaade venelaste meelsusest väidetakse, et kõige eraldatumad on venelased Eestis.

«Sotsiaalselt passiivne.» «Rahulolematu.» «Peab Venemaa ainsaks probleemiks korruptsiooni.» «Euroopa Liit on läbikukkunud, NATO on vaenulik.» «ETV+ teeb vastupropagandat, PBK kajastab sündmusi Venemaal objektiivselt.» «Venemaa on Eestist edukam ka inimõiguste edendamisel.» «Eesti ja Venemaa peaks koostööd tegema.»

Sellised sõnad, laused ja üldistused on kirjas Briti valitsuse tellitud uuringu kokkuvõttes, milleks intervjueeriti 4000 inimest Eestis, Lätis ja Leedus. Postimehe käsutuses on venelaste hoiakute ja meediatarbimise kohta tehtud uuringu põhijäreldused.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles