Ajalehtede liit valis välja parima venekeelse loo ja arvamuse nominendid

Kadri Kuulpak
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui paberväljaannetele kehtib praegu 9 protsendiline käibemaks, siis online ajakirjandusel on see endiselt 20 protsenti. See peab muutuma, leiab Eesti Ajalehtede Liit.
Kui paberväljaannetele kehtib praegu 9 protsendiline käibemaks, siis online ajakirjandusel on see endiselt 20 protsenti. See peab muutuma, leiab Eesti Ajalehtede Liit. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) žürii valis teisipäeval parima venekeelse arvamuse ja parima venekeelse loo nominendid.

Parima venekeelse loo nominendid on Oksana Avdejeva lugu «Один в поле воин», mis ilmus MK-Estonias 27. septembril; Elizaveta Fomina lugu «Не для слабонервных: сосед Мартина Репинского обнаружил в поле гору козьих трупов», mis ilmus 11. septembril Rus.Postimehes ning Dmitri Pastuhhovi lugu kinnisvarapettustest, mis ilmus ERRi saates «Insight» 26. oktoobril.

Venekeelse arvamuse nominendid on Oksana Avdejeva 23. augustil MK-Estonias ilmunud arvamusega «Жизнь, которую поменяли на вещи», mis räägib sellest, et me raiskame oma elu sellele, et osta asjad, mis me tihtipeale ei kasuta ning Olesja Lagašina väljaandes Rus.Postimees 20. detsembril ilmunud arvamusega «А давайте отнимем у них деньги и отдадим другим!», mis on vene meedia analüüs, kus ajakirjanik näitab oma sõltumatust tööandja ja peavoolumeedia arvamusest.

Võitjad tehakse teatavaks 2. märtsil Tallinnas Õpetajate Majas toimuval pressipeol. Võitjad saavad auhinnaks tuhande euro suuruse preemia ja diplomi.

Žürii tööd juhtis meediaekspert ja ajakirjanik Pavel Ivanov. Žürii liikmed olid Delovõje Vedomosti peatoimetaja Alyona Stadnik, venekeelse Delfi peatoimetaja kohusetäitja Veera Stepanova, venekeelse Postimehe peatoimetaja Olesja Lagašina ja MK-Estonia peatoimetaja Andrei Titov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles