Tarand: tõenäoliselt saavad eurooplased jätta kella keeramata järgmisel kevadel (3)

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kell.
Kell. Foto: Panther Media/Scanpix

Euroopa Parlament võib sel nädalal kinnitada kellakeeramise lõpetamise hääletusele paneku, rääkis Indrek Tarand ERRi raadiouudistele.

«On sooritatud päris palju uuringuid, kui halba mõju see omab nii inimesele, ennekõike ikkagi lastele, aga ka täiskasvanutele ja muuseas ka loomadele. Tegelikult ühtegi positiivset argumenti ei olegi peale selle, et kuskil keegi inertsist arvab, et me oleme alati nii teinud ja peaks edasi ka tegema,» rääkis Tarand ERRi raadiouudistele.

Tarandi sõnul on Komisjonil liiga vähe aega tegutseda, et otsus juba märtsi lõpus rakenduks, ja tõenäoliselt võivad eurooplased jätta esimest korda kella keeramata järgmisel kevadel.

Kellakeeramise lõpetamise pakkus novembris välja Soome. Euroopa Liidus on kellakeeramine ühtselt reguleeritud: selleks, et üks liikmesriik saaks suveajast loobuda, peaksid seda tegema ka kõik teised Euroopa Liidu riigid.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles