Kultuurkapital lubab Viioli lõpuks liistule tõmmata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avo Viiol 2003. aastal kohtu ees.
Avo Viiol 2003. aastal kohtu ees. Foto: Liis Treimann

Kohtutäitur ei ole seitsme aasta jooksul suutnud Eesti kultuurkapitalilt 8,5 miljonit krooni riisunud Avo Viiolilt kätte saada enam kui 1494,45 eurot (23 383 krooni), kultuurkapitali nüüdne juht lubab asja lõpuks ette võtta.

«Viimase informatsiooni valguses, et Viiol on aktiivne ja edukas ettevõtja, plaanime pöörduda pädeva menetlusasutuse poole, kes kontrolliks ajakirjanduses ilmunud väited ning Viioli võimalikke elatusallikaid,» rääkis kultuurkapitali juht Raul Altmäe Õhtulehele.

«Kindlasti soovime saada hinnangut, kas Viioli tegevuses võivad esineda kuriteo tunnused.»

Miks ei ole suudetud Viiolilt raha kätte saada, kohtutäitur Kaire Põlts öelda ei tohi, viidates seaduses olevale keelule avalikustada täitemenetluse andmeid kolmandatele isikutele.

«Kui võlgnik on nii professionaalne nagu Tartu ülikooli juristina lõpetanud Viiol seda kahtlematult on, ning oskab iga oma liigutust ja tulu varjata, siis…» selgitas kohtutäiturite ja pankrotihaldurite koja aseesimees Mati Kadak, et antud juhtumi puhul on asi siiski konkreetses isikus.

Justiitsminister Kristen Michal leidis, et Viioli juhtum riivab ühiskonna õiglustunnet, ning ta lubas selle arengutel hoolikalt silma peal hoida. «Sõnum on igatahes selge – lihtne ja mugav ei tohi sellistel juhtudel võlgnike elu kindlasti olla,» lubas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles