Tallinna-Tartu maanteel hukkus veo- ja sõiduauto kokkupõrkes inimene

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna-Tartu maanteel Sõmerul põrkasid täna pärastlõunal kokku sõidu- ja veoauto, õnnetuses hukkus sõiduautos olnud kaasreisija.

Kell 14.27 teatati õnnetusest Tallinn-Tartu-Luhamaa-Võru maantee 47. kilomeetril, kus toimus veo- ja sõiduauto laupkokkupõrge.

Päästjad tegelevad juhi autost päästmisega. Veoauto juht oli kaine ega saanud raskelt viga, ütles Põhja prefektuuri pressiesindaja.

Õnnetuskohast vaid kümmekond kilomeetrit eemal Ardus põrkasid täna pärastlõunal kokku veoauto ja liinibuss, õnnetuses sai vigastada seitse inimest.

Tänane lumetuisk on muutnud teeolud väga halvaks ning politsei soovitab kõigil liiklejatel olla äärmiselt ettevaatlik.

Politsei ja maanteeamet: palun sõitke rahulikult ja pikivahet hoides

Politsei ja maanteeamet paluvad sõidukijuhtidel arvestada, et tänased ilmastikuolud on rasked ning tihe lumesadu muudab teedel liiklemise ohtlikuks.

«Keerulised ilmastikuolud on teinud liiklemise raskemaks kõikjal, eriti asulavälistel teedel. Kui autosõit on vältimatu, peab iga juht arvestama, et tarbetud möödasõidud ja teised manöövrid võivad põhjustada õnnetusi. Nende vältimiseks sõitke rahulikult ja mis peamine, pikivahet hoides,» ütles PPA juhtivkorrakaitseametnik Kalmer Tikerpe.

Tikerpe lisas, et sõidukijuht peab enda auto tegema nähtavaks. «Selleks tuleb päevatulede asemel sisse lülitada lähituled.»

«Maanteeameti hooldepartnerid on teedel väljas, ent keeruliste ilmaolude tõttu võib tulemuse saavutamine võtta tavapärasest rohkem aega,» sõnas maanteeameti hooldeosakonna juhataja Rainer Kuldmaa. «Soovitame kõikidel liiklejatel valida teeoludele vastav sõidustiil ning varuda aega sihtkohta jõudmiseks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles