ID-kaardid ja passid ootavad omanikke: PPA hävitab peagi 2700 dokumenti

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alates esmaspäevast, 16. märtsist on politsei- ja piirivalveameti teenindussaalid taas avatud, et edasilükkamatud taotlused vastu võtta ja dokumente väljastada.
Alates esmaspäevast, 16. märtsist on politsei- ja piirivalveameti teenindussaalid taas avatud, et edasilükkamatud taotlused vastu võtta ja dokumente väljastada. Foto: Elmo Riig

Politsei- ja piirivalveameti teenindustes ootab omanikku üle 30 000 passi ja ID-kaardi, millele inimesed pole järele tulnud. 2700 dokumenti läheb peagi hävitamisele.

Politsei- ja piirivalveameti teeninduste töötajad teenindasid mullu 964 660 inimest.

«Läinud aastal vajasid paljud isikut tõendavad dokumendid uuendamist, samuti suurenes PPA teeninduste külastajate arv oluliselt novembris ja detsembris, kui hakati uuendama ID-kaartide sertifikaate,» ütles PPA identiteedi ja staatuste büroo juht Margit Ratnik. 

«2018. aastal vajab vahetamist ligi 206 000 ID-kaarti ja ligi 145 000 Eesti kodaniku passi, seega ootame ka tänavu teenindustesse palju külastajaid. Oleme selleks valmis ja teeme endast oleneva, et klientide teenindamine oleks võimalikult sujuv,» jätkas ta. 

«E-taotluskeskkonna abil on dokumendi taotlemine minutite küsimus,» sõnas Ratnik.

Dokumendid ootavad omanikke

Ratnik märkis, et oluline on oma valmis dokumendile järele tulla.

«Praegu ootab omanikku PPA teenindustes üle 31 000 dokumendi, neist üle 2700 lähevad peagi hävitamisele, mis tähendab inimeste jaoks uuesti dokumendi taotlemist ja riigilõivu maksmist,» sõnas PPA büroo juht.

Ka dokumendi kättesaamiseks on soovitav võimalusel aeg ette broneerida. Mullu kasutati broneerimisvõimalust pea 73 000 korda. 

Ilma broneeringuta oli dokumendi taotlemisel keskmine ooteaeg Tallinnas 35 minutit, Tartus 25, Pärnus 15 ning Narvas ja Jõhvis 10 minutit. 

Kõige pikemad järjekorrad olid teenindustes novembris seoses ID-sertifikaate uuendamisega. Enim teenindati kliente kokku novembris – 119 956 klienti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles