Bussihange keelas kaugliinibussidel peatumise (17)

Villu Päärt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mellistet lahutab maakonnalinnast Tartut vähem kui 20 kilomeetrit ning asulate vahel on üsna sage bussiliiklus. Samas polnud eile Melliste bussipeatuses ajal, mil piltnik seal viibis, parasjagu mitte kedagi.
Mellistet lahutab maakonnalinnast Tartut vähem kui 20 kilomeetrit ning asulate vahel on üsna sage bussiliiklus. Samas polnud eile Melliste bussipeatuses ajal, mil piltnik seal viibis, parasjagu mitte kedagi. Foto: Margus Ansu

Ligi 500 elanikuga asula jäi eelmisel aastal ilma võimalusest kiiresti Tartusse ja sealt tagasi koju saada, sest Tartu maakonna bussihankeleping firmaga GoBus paneb maakonnale kohustuse mitte lubada kaugliinidel teha peatusi kohtades, kust poole tunni jooksul väljub kohaliku liini buss.

Kui seni on kiir- ja kaugliinide huvipuudust väiksemates asulates peatuda püütud seletada bussifirmade kasumiahnusega, siis vähemalt ühe Tartumaa asula – ligi 500 elanikuga Melliste – puhul osutub võtmetegijaks maksuraha eest kohalikku bussiliiklust telliv maavalitsus, kes teiste firmade bussidel peatumised lihtsal ära keelas.

Melliste elanikel on nüüd võimalus sõita Tartusse või sealt tagasi firma GoBus kohaliku bussiga, mis jõuab maakonnalinna 45–50 minutiga, poole aeglasemalt, seda põhjusel, et buss käib läbi Kaagverest ja paljudest teistest asulatest, mis otseselt Tartu-Räpina tee ääres ei asu.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles