Mees võitleb aastaid Elektrileviga pingekvaliteedi pärast (12)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektripirn
Elektripirn Foto: Pm

Elektri voolukvaliteet on jäetud riigi poolt soovituslikuks, mis teeb probleemide korral inimesel enda eest seismise eriti keeruliseks, vahendas «Pealtnägija».

Lõuna-Eestis Käärikul elav Tõnu Tammel on vool küll olemas, kuid küsimus on selle kvaliteedis – kui Tõnu paneb oma elektrivõrgule vastava treipingi tööle, hakkab pirn laes vilkuma ja koduseid tehnikaseadmeid lõhkuma ning seda mitte ainult Tõnul, vaid ka sama trafoalajaama küljes olevatel naabritel. 

Elektrilevi on aastate jooksul teinud kolm mõõtmist, kuid lühidalt on vastus olnud, et parameetrid on korras ja elektri kvaliteedil pole häda midagi. Tamm pöördus viimases hädas Elektrilevi tegevuse üle järelevalvet teostava konkurentsiameti poole, aga sisuliselt tulemuseta – amet viitas sellele, et Eestis reguleerib elektri jaotamist majandusministeeriumi määrus ja seal on pinge kvaliteet soovituslik.

Elektrilevi toob elektri kohale pea kõigisse Eesti kodudesse ning ettevõttel on ligi pool miljonit klienti, kellest eelmine aasta esitas kahjunõude 512 ja neist hüvitati 205 ehk alla poole. Elektrilevi ütles, et kui tulla vastu igale kahjunõudele või Tõnu Tamme kombel soovile alajaama võimsust tõsta, siis tuleks arvestada, et elektriarvel olev summa kasvab ka kliendil.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles