Korruptsioonist politseile teatanud ettevõtja jäi ise süüdi (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ehitusettevõtja Alar Seppern, kes teatas politseile, et temalt küsitakse altkäemaksu, ja kuriteo avastamisele matkimisega kaasa aitas, jäi kolmapäeval kohtus süüdi altkäemaksu andmises, kirjutab Põhjarannik.

Süüdistuse kohaselt sõlmiti 2014. aasta septembris Narva linnavalitsuse arhitektuuri- ja linnaplaneerimise ameti ja ettevõtte vahel ehitustööde töövõtulepingu Narvas asuva haridusasutuse evakuatsiooni- ja avarii valgustuse paigaldamiseks. Viru ringkonnaprokuratuur süüdistab ettevõtjat Alar Sepperni altkäemaksu andmises omaniku järelevalvet teostavale ettevõtjale. Kohtueelse menetluse käigus on tuvastatud, et altkäemaksu suuruseks oli 600 eurot.

Mullu mais algas Viru maakohtus süüasja kohtulik uurimine. Alar Seppern tunnistas oma süüd talle esitatud süüdistuses osaliselt, kuid teised süüdistatavad, Fjodor Sokolov ning Andrei Jakovenko oma süüd ei tunnistanud.  

Kohus mõistis kolmapäeval Sepperni altkäemaksu andmises süüdi ja määras talle 300 euro suuruse rahalise karistuse. Sokolov jäi süüdi võltsimises ja altkäemaksu andmises ning teda karistati 1475 euro suuruse rahalise karistusega, kirjutab Põhjarannik.

Kohus ei rahuldanud prokuröri taotlust rakendada Sokolovi suhtes ettevõtluskeeldu. Jakovenkole mõisteti võltsimise eest 580 euro suurune rahaline karistus. Uurimise keskmes olnud 600 eurot määras kohus aga konfiskeerimisele.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles