Kalmõkkia ülikool vajab hädasti eesti tudengit

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalmõkkia riikliku ülikooli lõpetajad.
Kalmõkkia riikliku ülikooli lõpetajad. Foto: kalmsu.ru/

Kalmõkkia riiklik ülikool soovib tähistada Nõukogude Liidu moodustamise aastapäeva, võttes oma õppurite sekka tudengi igast kunagisest liiduvabariigist. Täiuslikust kollektsioonist on puudu veel vaid eestlane ja leedukas.

Kolm aastat tagasi otsustas Kalmõkkia ülikooli juhtkond kutsuda oma kooli õppima tudengeid kõigist kunagisest 15 liiduvabariigist, et rahvusvahelisel tudengite päeval tuleksid nad oma riigi lippu kandes tänavale, kirjutab Rossiskaja Gazeta.

Praegu õpib ülikoolis 337 tudengit lähisriikidest. Juba on kohal õppurid 12 liiduvabariigist ning see nimekiri täienes ajakirjaniku silme all. Nimelt võttis ülikooli inseneri õppetooli juhataja Valeri Eviejeviga ühendust Moldaavia kodanik, kes uuris õppimisvõimaluste kohta. Moldaavlasest saab 13 liiduvabariigi esindaja.

Nüüd on puudu veel kunagiste Eesti ja Leedu NSV pärit tudengid. Läti tudeng on juba olemas. Ülikool loodab, leedulase ja eestlase leida juba järgmiseks õppeaastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles