VIDEO BUSSIST: mis juhtub, kui reisijatel on turvavööd kinnitamata (4)

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetus Ardus.
Õnnetus Ardus. Foto: AFP / Scanpix

Kui reisijatel on bussis turvavööd kinnitamata, siis võivad nad põrgata vastu eesolevat istet, teist reisijat või sootuks sõidukist välja. 

Eile juhtus raske liiklusõnnetus, kus bussi ja veoki kokkupõrkes hukkus bussijuht ja viga sai üle kümne bussis reisinud inimese. Maanteeameti sõnul oli enamus bussireisijatel turvavöö kinnitamata. Loe bussiõnnetusest lähemalt: Pildid: Tallinn-Tartu maanteel põrkasid kokku veok ja reisijaid vedanud buss, mitu inimest sai viga

Õnnetuse valguses saatis maanteeamet video ühest õnnetusest, kus liinibuss järsult pidurdab ja reisijad paiskuvad peaga vastu eesolevaid istmeid või kukuvad põrandale.

«Ka bussis peab olema turvavöö kinnitatud. Mida rohkem on sõidukis kinnitamata inimesi ja ruumi liikumiseks, seda suuremad on vigastused nii turvavööga kinnitamata reisijal endal kui ka kaasreisijatel, kellele ta otsa paiskub,» ütles Maanteeameti ennetustöö osakonna ekspert Diana Okas.

Turvavöö hoiab õnnetuse hetkel inimest istmes kinni. Kui bussis on turvavöö olemas, siis enda ja kaasliiklejate ohutuse tagamiseks peab selle kinnitama. Turvavööga kinnitamata inimese keha liigub endise sõidukiirusega edasi, kuni miski peatab keha liikumise. Näiteks põrkab inimene vastu eesolevat istet, teisi sõitjaid või lendab üldse sõidukist välja.
 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles