Ratas Davosis: maailm vaatab digiidentiteedi arendamisel Eesti poole (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Jüri Ratas (paremal) Davosis.
Peaminister Jüri Ratas (paremal) Davosis. Foto: Riigikantselei

Peaminister Jüri Ratas kõneles täna Davosis Maailma Majandusfoorumi aastakoosolekul liidritele Eesti digiühiskonna, digitaalse identiteedi ja sellega seoses e-residentsuse arendamisest.

«Digiidentiteet on digimajanduse üks nurgakividest. Seda kinnitasid Davosis nii riikide kui ka rahvusvaheliste majandusorganisatsioonide ja suurkorporatsioonide juhid. Eesti on ehitanud 20 aastat digiühiskonda ja arendanud e-teenuseid, mis tuginevad digitaalsele identiteedile. Just selle poolest torkame teiste riikide seast silma ning meilt oodatakse lahendusi, kaasa rääkimist uue põlvkonna digitaalse identiteedi arendamisel,» märkis Ratas.

Peaminister rõhutas, et digiühiskonda saab rajada vaid avatuse ja usaldusega ning selleks peavad e-teenused olema turvalised ja andmete töötlemine käima kindlate reeglite järgi.

«Eesti on seadusandluses palju ära teinud, oleme paindlikud, kiired ja vaatame tulevikku. See on jäänud silma paljudele maailma suurkorporatsioonidele nagu ABB, Telia ja Royal Philips, kes tunnevad huvi koostöö vastu uuenduslikes valdkondades nagu digimeditsiin või tehisintellekt. Aga ka näiteks Jaapanis iduettevõtete arvukusega silma torkav Fukuoka linn otsib koostöökohti Eesti start-up kogukonnaga. Loodan, et Davosi kohtumistest sünnivad reaalsed ärikontaktid, mis toovad Eestisse juurde välisinvestoreid ja avavad Eesti ettevõtetele uksi välismaal,» ütles peaminister.   

Maailma Majandusfoorum (MMF) on üleilmne era- ja avaliku sektori koostööd edendav kasumitaotluseta organisatsioon, mis tegutseb parema tuleviku kujundamise nimel ning keskendub murrangulistele tehnoloogiatele ja nende kasutuselevõtu kiirendamisele.

Eesti alustas koostöövõimaluste otsimist MMF-iga umbes kaks aastat tagasi. MMF on kutsunud Eestit kaasa lööma algatuses «Digimajanduse ja -ühiskonna tuleviku kujundamine», osalema aastakoosolekul Davosis,  panustama Neljanda Tööstusrevolutsiooni Keskuse töös ning eelmise aasta sügisel kutsuti peaminister Ratas Euroopa Noorte Liidrite kogukonna liikmeks.

Ratas osaleb Davosis Euroopa tulevikku ja maailmamajanduse käekäiku puudutavates aruteludes ning kohtub nii Eestisse juba välisinvesteeringuid teinud ettevõtete esindajatega kui ka võimalike tulevaste välisinvestoritega, teiste seas Telia Company, Carlsberg A/S, ABB, Royal Philips, Alibaba, AT&T ja Mitsubishi Motors juhtidega. Lisaks pakub Davos võimalust kohtuda näost näkku riigi- ja valitsusjuhtidega. Ratas kohtus pikemalt Armeenia, Kõrgõzstani ja Tšehhi kolleegiga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles