Nõudeid suuremate maanteede hooldamisele ei ole kavas tõsta (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine liiklus.
Talvine liiklus. Foto: Tairo Lutter

Nii maanteeamet kui ka majandusministeerium kinnitasid, et nõudeid suuremate maanteede hooldamisele ei ole plaanis tõsta, sest üldiselt võib olukorraga rahule jääda. 

Eesti ühel tähtsamal liiklussoonel Tallinn-Tartu-Luhamaa maanteel hukkus kolmapäeval kaks inimest. Avariide sündmuskohal käinud Põhja prefektuuri korrakaitse juhi Valdo Põderi hinnangul võis tee hooldamise aeglus olla üks avarii põhjus, vahendab ERR-i uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

«Kui me tahaksime näiteks, et libedusetõrje oleks kõikidel riigiteedel ühe tunni jooksul, siis meil tänase ligikaudu 120 hooldemasina asemel oleks vaja suurusjärgu 2000 sõidukit ja tänase 180 masina juhi asemel 3000 juhti. Selleks me vajame täiendavalt 60 miljonit eurot,» rääkis majandusministeeriumi teede- ja raudteeosakonna juhataja Ain Tatter.

Sellegipoolest on maanteeametil kavas järgmisel talvel hooldada rohkem madalama tasemega väikese koormusega teid, millel täna võib lumetõrjet teha ööpäeva jooksul.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles