Ajaleht: röövitud jalgratturid viidi Süüriasse

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibanonis röövitud Eesti matkajatest maha jäetud jalgrattad Zahle politseimajas.
Liibanonis röövitud Eesti matkajatest maha jäetud jalgrattad Zahle politseimajas. Foto: Raigo Pajula

Liibanoni ajalehe The Daily Star väitel on seitse röövitud Eesti jalgratturit siiski Süüriasse viidud.

Eesti välisministeerium ajalehes kirjutatut ei kinnitanud. «Välisministeeriumil ei ole informatsiooni, mis eestlaste Süürias viibimise väidet kinnitaks või ümber lükkaks,» ütles ministeeriumi pressiesindaja Postimees.ee’le.

Julgeolekuallikad väitsid Liibanoni ajalehele, et uus teave on Liibanoni, Eesti ja Prantsuse politsei viimaste nädalate koostöö tulemus. Allika väitel on uurimistulemused selgitanud, et röövitud ratturid on praegu Süürias.

«Selle kohta on olulist infot, ent uurimise huvides ei saa seda praegu avaldada,» lisas allikas.

Seitse eestlast rööviti 23. märtsil vahetult pärast seda, kui nad olid Süüriast Liibanoni sõitnud.

Teine julgeolekuallikas ütles The Daily Starile, et YouTube’i video saadeti väljaandele Lebanon Files Damaskusest ning uurijad on kindlaks teinud ka täpsema piirkonna, kust video saadeti.

«Teooria, et röövijad viisid Eesti pantvangid Süüria territooriumile, tugevneb iga päevaga,» märkis allikas. Samuti olevat selge, et röövi motiivid olid poliitilised. Eesti välisministeeriumi teatel röövi motiiv veel teada ei ole.

Liibanoni julgeolekujõud on arreteerinud 11 rööviga seotud inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles