ERR: kriminoloog peab Oru nelikmõrva erandiks

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kellegi kuri käsi võttis Ida-Virumaal Orul nelja inimese elu.
Kellegi kuri käsi võttis Ida-Virumaal Orul nelja inimese elu. Foto: Montaaž Lennart Rikk

Kriminoloogia professor Jüri Saare sõnul näitab viimase kümne aasta statistika, et isikuvastaste kuritegude arv aina langeb ning Oru nelikmõrva nimetab ta suureks erandiks.


«Meie [Eesti- toim.] isikuvastased kuriteod saavutasid maksimumi 1994. aastal, mil pandi toime 365 tapmist,» vahendas ERR uudised Tartu Ülikooli kriminoloogia professori Jüri Saare sõnu hommikusaates «Terevisioon».

Pärast seda on nende kuritegude arv pidevalt langenud ning selle aasta esimese poole statistika näitab, et isikuvastaste kuritegude arv on jäänud viimaste aastate tasemele. «Mingist tõusust küll veel rääkida ei saa,» märkis kriminoloog.

Oru mitmikmõrva ja ka eelmisel aastal sõjaväelase Janek Lauri tapatööd peab Saar piisavalt eriliseks sündmuseks ning seega üksikjuhtumiks.


Oru mõrv võis kriminoloogi sõnul samuti olla laiendatud enesetapp. «See võib täitsa nii olla, aga ootame ametliku teate ära, ent selline mulje on küll jäänud,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles