Portaali Baltija väljaandja astub kohtu ette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kremli propaganda «halva tahte saadiku» saabumine. Euraasia Majandusühenduse Instituudi peadirektor Vladimir Lepehhin ja Aleksandr Kornilov Tallinna raudteejaamas.
Kremli propaganda «halva tahte saadiku» saabumine. Euraasia Majandusühenduse Instituudi peadirektor Vladimir Lepehhin ja Aleksandr Kornilov Tallinna raudteejaamas. Foto: Kaitsepolitseiamet /aastaraamat 2014

Põhja ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, kus internetiportaalide baltija.eu ja Baltnews väljaandjat ning Venemaa kaasmaalaste koordinatsiooninõukogu Eestis liiget Aleksandr Kornilovit süüdistatakse võltsimises ja võltsitud dokumentide kasutamises.

Süüalusteks on kohtuasjas lisaks Kornilovile ka Aleksandr Dorofejev, Vitali Roiko, Natalja Roiko, firma Rona International ja mittetulundusühing Altmedia, vahendab ERR-i uudisteportaal ERR-i venekeelset portaali.

Kõiki neid süüdistatakse dokumentide võltsimises ja nende kasutamises, mis uurimisorganite hinnangul andis neile võimaluse maksukohustustest kõrvale hoida.

2016. aastal peeti Kornilov maksukuriteos kahtlustatavana kinni.

Kapo aastaraamatus on Kornilovit nimetatud Vene mõjuagendiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles